Schilderijen en tekeningen van mensen

Portretten van mensen hebben mijn speciale belangstelling. Ik schilder ze graag naar waarneming en met een losse toets. Op de impressionistische manier.

Vandaar dat ik ook een aantal schilders uit de kunstgeschiedenis zeer bewonder. Frans Hals, Breitner, Izaak Israels, Vélasquez en Edgar Degas zijn zeker mijn voorbeelden.

Hieronder een aantal door mij geschilderde versies van bekende portretten van deze schilders.

Portrettekenen en schilderen, en ook modeltekenen heeft altijd mijn speciale belangstelling gehad. Hoe vang je de blik van een persoon? Hoe geef je door een houding het karakter van deze mens? Het werken met mensen blijft boeiend, steeds anders.

Pasteltekeningen van kinderen en tekeningen met houtskool die in verschillende situaties zijn gemaakt. De tekeningen met houtskool zijn ontstaan in poseersessies van een half uur tot een uur. Bij de kindertekeningen in pastel heb ik een foto van ze gemaakt zodat ze niet hoefden te poseren.

Als u zich zou willen laten portretteren door mij kunt u contact met mij opnemen door een email te sturen naar:

mvinke@home.nl of via mijn contactpagina.

U kunt mij ook bellen : 06-11303735

Deze portretten op karton zijn als serie ontstaan. In verschillende situaties hebben mensen voor mij geposeerd, soms in mijn atelier, soms in een buitensituatie. Ik gebruik speciaal karton dat mij in staat stelt om op een  groot vlak te werken. Het materiaal is stevig en toch licht zodat ik makkelijk diverse stukken mee kan nemen, ook naar buiten. Karton is heel mooi materiaal om mee te werken. Het heeft een neutrale, warme kleur en een horizontale of verticale structuur die ik mee laat spelen in het resultaat. Ik schilder de ondergrond dan ook vrijwel nooit weg. Het grote formaat maakt dat ik de portretten levensgroot kan weergeven. De portretten geef ik eerst weer in houtskool of zwart krijt. Daarna werk ik ze uit met acryl.