Over mijn werk

Uitgangspunt van mijn werk zijn mijn schetsen. Ik heb vaak mijn schetsboek bij mij en teken daarin mensen en dieren . Het naar waarneming tekenen en schilderen is een vast punt in mijn werk. Ik zoek naar lijnen en vormen om het karakter en de vormen van mijn onderwerp te vangen.

De schetsen gebruik ik om van daaruit verder te werken. Zo ontstaan schilderijen en tekeningen in diverse materialen. Acryl, olieverf, pastel en gouache.

Ik gebruik al deze materialen en ook wel samen om diverse effecten te verkrijgen. Ik experimenteer graag, werk veelal met een losse toets.

Daarnaast werk ik graag met een schetsboek of schildersezel buiten. Met verf en penselen en met alles wat er om je heen gebeurt ontstaan er de spannendste tekeningen.

Helaas door corona is er veel van het buiten tekenen nu niet goed mogelijk. Binnen naar waarneming tekenen kan natuurlijk wel. Vandaar dat er dan bloemen- en plantentekeningen ontstaan.

Ook deze tekeningen en schilderijen ontstaan vanuit dezelfde passie: Vastleggen wat je ogen zien en wat je handen kunnen maken.