Dieren

Tekeningen van dieren

Ik ben graag in de dierentuin waar ik dan met een schetsboek in mijn hand  de dieren naar waarneming aan het schetsen ben. Of ik zet voor grotere tekeningen mijn schildersezel neer. Veel mensen en vooral kinderen vinden het leuk om te zien hoe zo'n tekening ontstaat. Een dier hoeft helemaal niet stil te staan om getekend te worden. Juist de beweging vertelt veel over hun karakter. Ze komen altijd weer in een zelfde soort houding en het dwingt je ook om snelle, rake typeringen te maken.

De schetsen die ik in de dierentuin naar waarneming getekend heb neem ik mee naar huis. De dag erna ga ik ze in mijn atelier gebruiken om tekeningen te maken met een ander materiaal zoals in onderstaande werken van aapjes. Ook gebruik ik de schetsen voor werk met olieverf of acryl op doek.

Miniaturen

Muisjes op miniatuurformaat. Muizen uit de kinderboerderij, waar ik ook met mijn schetsboek rondloop, hebben model gestaan. Maar dit zijn natuurlijk geen gewone huis-, tuin-, en keukenmuizen. Net als zovele mensen hebben ze een rugzakje die ze met zich mee torsen. Je moet het er mee doen.

Uitgevoerd weer in gouache en met chinees penseel zien ze er grappig, ondeugend en ook een beetje ontroerend uit.

Pasteltekeningen van dieren

Deze dieren zijn naar foto's gemaakt. Weinig dieren hebben voldoende geduld om zolang stil te zitten dat je de tekening gedetailleerd kunt uitwerken. Een goede foto om van uit te gaan helpt dan. Ze zijn gemaakt met zachte pastel op gekleurd papier, zodanig dat de kleur van het papier meewerkt in de uitvoering. Dit geeft een apart effect.

Ik maak deze dierportretten ook in opdracht. Als u hiervoor belangstelling heeft, stuurt u een email naar:

mvinke@home.nl of kijkt u op de contactpagina. U kunt ook bellen: 06-11303735

Ik geef workshops in deze techniek voor mensen die zelf hun huisdier willen tekenen. Kijk bij de knop Cursussen & workshops.